Autovakantie Tsjechië

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Autovakanties.

Waar Praag al jaren een populaire vakantie bestemming is, komt Tsjechië in zijn geheel steeds meer in opkomst. En terecht! Met zijn ligging tussen Slowakije, Duitsland, Polen en Oostenrijk heeft dit land van alles te bieden voor een geweldige rondreis. Ga op autovakantie naar Tsjechië en ontdek afgelegen dorpjes, maak wandelingen in het Reuzengebergte, bewonder magische paleizen en bezoek bruisende steden.

Rondreizen door Tsjechië is geweldig voor jong en oud. En het goede nieuwe is: zelf rijden vanuit Nederland kost je gemiddeld slechts 9 uur. Laad die auto dus snel in en zet je schrap voor een heerlijke reis in 2021!

Een autovakantie naar Tsjechië; betoverende meren en indrukwekkende kastelen

Wat veel mensen niet weten, is dat Tsjechië het thuisland is van prachtige meren. En deze mogen dan ook zeker niet worden overgeslagen tijdens je vakantie. Rijd met de auto naar de meest betoverende exemplaren. Zoals het Lipnomeer, het Machovomeer, het Zwarte Meer, het Certovomeer of het Hlucinmeer. En zo kunnen we nog wel even doorgaan… Overal is het heerlijk vertoeven in of op het water. Huur een kajak, ga zwemmen of geniet van een picknick aan de oevers.

Behalve schitterende meren, staat Tsjechië bekend om zijn talloze kastelen. Ook deze kunnen allemaal worden ontdekt. In ieder geval mag een bezoek aan Kasteel Konopiste, Kasteel Lednice, de Praagse Burcht en Cesky Krumlov niet ontbreken. Snuif de historie op en ga voor even terug in de tijd.

Gastvrij, goedkoop én lekker

Een autovakantie naar Tsjechië betekent ook het eten van veel goddelijke maaltijden voor een prikkie en de ultieme gastvrijheid. Zodra je het land binnen reist voel je je welkom geheten door de lokale bevolking. Meer dan eens zul je bovendien worden uitgenodigd voor een lunch of diner bij mensen thuis. En dat zouden we niet afslaan! Het eten is namelijk heerlijk, al zou je dat niet meteen denken bij de Tsjechische keuken.

Proef onder andere Kulajda; een rijke gevulde soep, lendenstuk met roomsaus genaamd Svíčková na smetaně en Medovník; een zoete honingcake. Daarnaast zul je meer dan eens Becherovka drinken na het diner. Dit is een naar een vlinder vernoemde kruidenlikeur en erg populair in Tsjechië.

Zo zie je maar; er zijn weinig redenen te bedenken waarom je níet op autovakantie naar Tsjechië zou moeten gaan. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Autovakanties.

Blog

© 2024 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software