Groenland

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Autovakanties.

Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring in een van de meest unieke landen ter wereld? Denk dan eens aan een avontuurlijke rondreis door Groenland. Maar liefst 80 % van dit enorme eiland is bedekt met ijskappen. Maar geen zorgen: de overige 20 % bedraagt alsnog een enorme oppervlakte (te vergelijken met Zweden). Een rondeis door Groenland betekend een kennismaking met inheemse culturen, oog in ook staan met reusachtige gletsjers en diepe fjorden, betoverd worden door het Noorderlicht etc. Kortom; een vakantie in Groenland is een Once In a Lifetime ervaring om nooit meer te vergeten!

Een rondreis door Groenland; anders dan je gewend bent

Hoewel je jezelf normaal gesproken waarschijnlijk in een auto of het openbaar vervoer ziet zitten tijdens een rondreis, gaat dat in Groenland net even wat anders. Zelf rijden is in Groenland namelijk niet verstandig, al dan niet onmogelijk. Er lopen namelijk bijna geen wegen over het eiland. En zelfs inwoners gebruiken de auto alleen tijdens ritjes door de “grotere” steden. Met de auto naar de mooiste locaties rijden zit er dus niet in. Maar hoe kun je dan rondreizen door Groenland? Dat is eenvoudig. Je zult onder andere reizen per: • Vliegtuig • Boot • Helikopter • Sledehond • Kajak Even wat anders dan je gewend bent dus. Maar dit maakt een rondreis door Groenland nu juist zo speciaal!

De mooiste bestemmingen tijdens een reis door Groenland

Een rondreis door Groenland is in geen enkel opzicht zoals andere rondreizen. Het eiland herbergt zoveel prachtige natuurfenomenen en landschappen, dat het lijkt alsof je droomt. Er zijn een aantal bestemmingen die je zeker moet bezoeken tijdens je rondreis door dit geweldige eiland:

Het IJsfjord van Ilulissat

Gelegen in het westen van Groenland, is dit immense ijsfjord waarschijnlijk de meest spectaculaire bezienswaardigheid van het eiland. Dit fjord omvat maar liefst 40.240 hectare en vormt de monding van de gletsjer Sermeq Kujalleq. Mis het niet!

De kust; walvissen spotten

Vanuit de steden Qeqertarsuaq, Nuuk en Aasiaat vertrekken meerdere tours voor ontmoetingen met talloze walvissoorten. Bultruggen, dwergvinvissen, blauwe vinvissen, orka's, beluga walvissen, potvissen en meer; ze zwemmen allemaal langs de adembenemende kustlijn van Groenland. Je rondreis is niet compleet zonder een glimp te hebben opgevangen van deze geweldige dieren.

Nuuk; verrassende hoofdstad

Het Nationaal Museum van Groenland is te vinden in de hoofdstad Nuuk. Prachtige collecties van jachtuitrusting, kajaks, houtsnijwerk en Viking vondsten geven in dit museum een perfect beeld van het leven hier zoals het vroeger was. Nuuk is bovendien het vertrekpunt voor vele tochten door één van de mooiste regio's van Groenland. Bekijk tijdens je bezoek ook de prachtige gebouwen van de oude koloniale haven.

De warmwaterbronnen van Uunartoq

Tijdens je rondreis dor Groenland kom je ze veelvuldig tegen; warmwaterbronnen. Op het onbewoonde eiland Uunartoq echter, hebben de bronnen de perfecte temperatuur om in te zwemmen. Dompel jezelf onder en geniet van de omringende ijsbergen en gletsjers.

En nog veel meer…

Naast deze prachtige bezienswaardigheden mag je vakantie in Groenland niet eindigen zonder het Noorderlicht te hebben gezien. Daarnaast zijn de Viking ruines in het zuiden geweldig om te bewonderen. Evenals de oude Eskimonederzetting in Sermermiut en de “grootste” stad van Oost Groenland, Tasiilaq. En daar houdt het niet op… Al met al kunnen we zeggen dat een rondreis door Groenland in één woord magisch is. Durf jij het aan in 2021? Boek dan snel een van de vele rondreizen!

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Autovakanties.

Blog

© 2023 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software