Autovakantie Normandië

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 28 verschillende Autovakanties.

Vergelijk Autovakanties

Op slechts een halve dag rijden vanuit Nederland ligt de betoverende streek Normandië. Thuisbasis van prachtige kuststadjes, oude burchten en kastelen, het magische eiland Mont Saint-Michel en een glooiend landschap. Ook heeft Normandië een veelbewogen geschiedenis. De beroemde invasiestranden trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Tijdens een autovakantie door Normandië kun jij het allemaal ontdekken. Maak een rondreis langs de mooiste plekken en verblijf in mooie hotels op prachtige locaties. Nog geen plannen voor de zomer van 2021? Ga met de auto naar Normandië!

Populaire Autovakanties

Betoverende krijtrotsen en brede zandstranden

Tijdens een autovakantie door Normandië mag je de prachtige krijtrotsen van Etretat niet missen. Het wordt niet voor niets een van de mooiste plekken aan de Franse kust genoemd! De witgekleurde rotsen bieden een magisch kleurspel met de kobaltblauwe, ruige zee. Stap even uit de auto en maak een wandeling langs de boulevard om de omgeving goed in je op te kunnen nemen. Of huur een bootje waarmee je de rotsen van nóg dichterbij kunt aanschouwen.

Daarnaast ligt Normandië bezaaid met geweldige stranden. En veel van hen dragen een lange geschiedenis met zich mee. Naast de talloze “gewone” stranden, zijn er de invasiestranden; hier landden in de tweede wereldoorlog de geallieerde troepen op D-Day. Tijdens je reis kun je via een prachtige route zelf rijden naar al deze landingsstranden. Een indrukwekkende ervaring!

Ontdek de 3 C’s tijdens je autovakantie in Normandië

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Rondreizen door Normandië maakt nu eenmaal hongerig. En dat komt goed uit, want de Franse streek staat namelijk bekend om zijn 3 C’s: calvados, camembert en cider.

Normandische koeien grazen in open weiden met alle ruimte van dien en hun melk is uitzonderlijk rijk. Dit maakt de Normandische camembert zo heerlijk smeuïg, romig en smaakvol. Bezoek lokale kaasboerderijen en proef zoveel als je kunt…

Ook cider is een belangrijk streekproduct voor Normandië. Er worden jaarlijks miljoenen liters geproduceerd. De meeste door lokale brouwerijen die hun eigen boomgaard hebben. Van deze fruitige cider wordt later weer calvados gemaakt; een op cognac gelijkende sterke brandenwijn. Rijd tijdens je vakantie de bekende ciderroute, waarbij je kunt stoppen bij verschillende brouwerijen. Een geweldige culinaire ervaring.

Kortom; snak jij naar een veelzijdige vakantie met cultuur, natuur, geschiedenis en heerlijk eten? Dan is een autovakantie door Normandië perfect voor jou!

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 28 verschillende Autovakanties.

Vergelijk Autovakanties

Blog

© 2024 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software