Zoek & boek

Autovakantie Normandië

  • Vergelijk alle autovakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht
Tips voor jouw autovakantie

Met de auto naar Normandië

Op slechts een halve dag rijden vanuit Nederland ligt de betoverende streek Normandië. Thuisbasis van prachtige kuststadjes, oude burchten en kastelen, het magische eiland Mont Saint-Michel en een glooiend landschap. Ook heeft Normandië een veelbewogen geschiedenis. De beroemde invasiestranden trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Tijdens een autovakantie door Normandië kun jij het allemaal ontdekken. Maak een rondreis langs de mooiste plekken en verblijf in mooie hotels op prachtige locaties. Nog geen plannen voor deze zomer? Ga met de auto naar Normandië!

Autovakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je autovakantie naar Normandië

Autovakantie boeken

Betoverende krijtrotsen en brede zandstranden

Tijdens een autovakantie door Normandië mag je de prachtige krijtrotsen van Etretat niet missen. Het wordt niet voor niets een van de mooiste plekken aan de Franse kust genoemd! De witgekleurde rotsen bieden een magisch kleurspel met de kobaltblauwe, ruige zee. Stap even uit de auto en maak een wandeling langs de boulevard om de omgeving goed in je op te kunnen nemen. Of huur een bootje waarmee je de rotsen van nóg dichterbij kunt aanschouwen. Daarnaast ligt Normandië bezaaid met geweldige stranden. En veel van hen dragen een lange geschiedenis met zich mee. Naast de talloze “gewone” stranden, zijn er de invasiestranden; hier landden in de tweede wereldoorlog de geallieerde troepen op D-Day. Tijdens je reis kun je via een prachtige route zelf rijden naar al deze landingsstranden. Een indrukwekkende ervaring!

Top 5 autovakanties Normandië

Populaire autovakanties Normandië

Center Parcs Les Bois-Francs

Normandië - Verneuil-sur-Avre

Ontdek de 3 C’s tijdens je autovakantie in Normandië

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Rondreizen door Normandië maakt nu eenmaal hongerig. En dat komt goed uit, want de Franse streek staat namelijk bekend om zijn 3 C’s: calvados, camembert en cider. Normandische koeien grazen in open weiden met alle ruimte van dien en hun melk is uitzonderlijk rijk. Dit maakt de Normandische camembert zo heerlijk smeuïg, romig en smaakvol. Bezoek lokale kaasboerderijen en proef zoveel als je kunt… Ook cider is een belangrijk streekproduct voor Normandië. Er worden jaarlijks miljoenen liters geproduceerd. De meeste door lokale brouwerijen die hun eigen boomgaard hebben. Van deze fruitige cider wordt later weer calvados gemaakt; een op cognac gelijkende sterke brandenwijn. Rijd tijdens je vakantie de bekende ciderroute, waarbij je kunt stoppen bij verschillende brouwerijen. Een geweldige culinaire ervaring.

Kortom; snak jij naar een veelzijdige vakantie met cultuur, natuur, geschiedenis en heerlijk eten? Dan is een autovakantie door Normandië perfect voor jou!

Autovakantie Normandië

Populaire bestemmingen in Frankrijk

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over autovakanties?

Mark helpt je verder

Zoek je advies over het plannen van een autovakantie of het selecteren van de juiste reisorganisatie? Wil je inzicht krijgen in de mogelijkheden van een autovakantie en ontdekken wat je onderweg allemaal kunt beleven? Of ben je simpelweg geïnteresseerd in tips voor het organiseren van een geslaagde autoreis?

mark busreis direct
Mark Autovakantie expert
  • Vergelijk alle autovakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…