Autovakantie Bretagne

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 15 verschillende Autovakanties.

Vergelijk Autovakanties

Ben je in 2021 op zoek naar een unieke bestemming in Frankrijk, niet al te ver van huis? Dan is een autovakantie door Bretagne perfect voor jou. Deze prachtige regio ligt In het noordwesten van het land. Het herbergt een geheel eigen identiteit (met eigen taal), betoverende landschappen en de meest indrukwekkende, ruige kustlijn. Over alle historische plaatsen, waar de tijd heeft stilgestaan, nog maar niet te spreken.

Zelf rijden naar Bretagne is een piece of cake. Je bent er gemiddeld al in zo’n 9 uur (afhankelijk van je woonplaats). Maak een rondreis op eigen tempo door de mooiste gebieden, terwijl je langzaam maar zeker verliefd wordt op de eigenzinnige Bretonse cultuur…

Populaire Autovakanties

Rondreizen door Bretagne; verborgen baaien, vuurtorens en eilanden

Overal langs de oogverblindende Bretonse kust liggen de meest prachtige eilanden. Rijd eerst met de auto naar de vele afgelegen zandstranden en bewonder alle magische vuurtorens die Bretagne rijk is. Vanuit hier kun je al een aantal eilanden zien liggen. Sommigen drijven ver in de zee, anderen zijn gemakkelijk te bezoeken met de veerpont vanaf het vasteland. Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen milde microklimaat. Hierdoor zijn ze bijna altijd prima te bezoeken tijdens je vakantie; vooral vanaf de lente tot in de late herfst.

Oesters en “fruits de mer” tijdens je autovakantie in Bretagne

Een reis door Bretagne is niet compleet zonder gesmuld te hebben van goddelijke, verse oesters en zeevruchten. Dit stukje Frankrijk is namelijk bekend vanwege zijn oesterteelt. Vanuit Saint-Malo loopt er een geweldige route langs de kust, naar Cancale; het centrum van de oesters. Naast het proeven van deze schelpdieren op de markt, zijn hier talloze knusse restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt eten en drinken. Maar geen zorgen; een autovakantie door Bretagne is hoe dan ook top; of je nu oesters lust of niet!

Overnachten in Bretagne; de koning te rijk

Een goede nachtrust is enorm belangrijk wanneer je op vakantie bent. Verblijf daarom in comfortabele, luxe hotels, waar je helemaal kunt opladen na een volle dag rondgereden te hebben.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Hotel France et Chateaubriand; een prachtig historisch pand in het hart van de historische stad Saint-Malo? Of van Le Chateau de Sable; een geweldig hotel met uitzicht over de kustlijn? Dit hotel heeft bovendien een restaurant dat in bezit is van een Michelin-ster. Natuurlijk behoort een overnachting in een gezellige safaritent op een van de vele campings ook tot de mogelijkheden. Laat je accommodaties regelen door echte “Bretagne experts” die de regio op hun duimpje kennen. Enjoy!

Autovakanties vergelijken

Vergelijk 15 verschillende Autovakanties.

Vergelijk Autovakanties

Blog

© 2023 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software