Zoek & boek

Zo plan je de perfecte roadtrip met je auto

Zodra de vakantieperiode er weer aankomt besluiten veel mensen op roadtrip te gaan. Een roadtrip biedt je de kans om op je eigen tempo de wereld te ontdekken en te genieten van vrijheid en avontuur. Er zijn wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken bij het plannen van een roadtrip. Hieronder bieden we je een stappenplan om de perfecte roadtrip te organiseren.

Stap 1: Plan je route

De eerste vraag bij het plannen van een roadtrip is: waar wil je naartoe? Het is handig om eerst een eindbestemming te bepalen voordat je een route kunt  uitstippelen. Op die route kun je vervolgens weer plekken en bezienswaardigheden opzoeken. Bovendien is het ook goed om rekening te houden met de vakantieperiodes, want dan is het extra druk op de weg. 

Stap 2: Regel een slaapplek

Als je met je auto op reis gaat, moet je plannen waar je gaat overnachten. Om goed voorbereid op reis te gaan, kun je de accommodaties al van tevoren boeken. Zo hoef je je onderweg geen zorgen te maken over de slaapplek van vannacht en hoef je je alleen maar te focussen op de weg!  Ook kun je overwegen om een tent mee te nemen om te gaan kamperen. 

Stap 3: Stel een budget op

Bij het maken van een roadtrip komen natuurlijk ook kosten kijken. Van tevoren kun je meestal wel een ruwe inschatting maken van de kosten die je onderweg kunt verwachten.  Vaak zijn dit kosten voor brandstof, accommodatie en maaltijden. Maar het hangt natuurlijk helemaal af van wat je wil gaan doen tijdens je roadtrip en hoelang deze duurt. Het is ook handig om wat extra budget achter de hand te houden  voor onverwachte uitgaven. 

Stap 4: Zorg voor extra navigatie

Zorg er altijd voor dat al je digitale apparaten goed opgeladen zijn en dat je opladers meeneemt. Maar het kan zijn dat je tijdens je roadtrip op afgelegen plekken komt waar  je geen bereik hebt. Daarom is het slim om naast je mobiel een GPS of kaart mee te nemen. 

Stap 5: Check je auto(verzekering)

Voordat je aan je roadtrip begint, is het handig om je auto even na te kijken. Voor een roadtrip is het essentieel dat je auto in goede staat verkeert. Laat daarom een onderhoudscontrole uitvoeren. Zo is de kans kleiner dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Daarnaast is het ook nog slim om te controleren of je autoverzekering  geldig is voor de reis. Heb je nog niet de juiste autoverzekering? Kijk dan naar de Autoverzekering van InShared.nl

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…