Zoek & boek

Voor het eerst op vakantie met de auto: hier moet je aan denken!

Ga jij voor de eerste keer binnenkort een reis maken met de auto? Dat is een spannende en leuke uitdaging. Vooral als het de eerste keer is dat je met de auto op vakantie gaat, is een goede voorbereiding van groot belang. Je wilt tenslotte voorkomen dat er tijdens jouw reis iets fout gaat. Maar waar moet je allemaal aan denken als je op vakantie gaat met de auto? Wij zetten het voor je op een rij!

Controleer je banden en velgen

Voordat je met de auto vertrekt naar een ander land voor vakantie, is het belangrijk dat je jouw banden en velgen goed controleert. Wanneer hier namelijk iets aan mankeert, kan er van alles misgaan. Goede banden en velgen zijn belangrijk voor de veiligheid tijdens jouw reis. Begin daarom altijd met het checken van je banden. Het is van belang dat het profiel van jouw banden minimaal 1,6 millimeter is. Als dit niet het geval is, dan ben je verplicht om jouw banden te laten vervangen. Is het profiel van jouw banden minder dan 1,6 millimeter? Laat het dan er ook echt niet bij zitten en regel direct dat jouw banden kunnen worden vervangen. Het controleren van je banden is dan ook niet handig om een dag voordat je vertrekt nog even te doen, doe dit ruim van tevoren. Zo kun je nog een eventuele afspraak inplannen om jouw banden te laten vervangen indien dit nodig is. Hoe dan ook dien je ervoor te zorgen dat jouw banden in een prima staat verkeren. Zo ga je zo veilig mogelijk je reis tegemoet. Zeker als je voor de eerste keer met de auto op reis gaat, wil je geen problemen krijgen met je banden onderweg. Naast het controleren van je banden, dien je ook jouw velgen eens goed te checken. Naast banden zijn namelijk ook de velgen van je auto belangrijk voor de veiligheid tijdens jouw reis. Slechte velgen kunnen invloed hebben op de stabiliteit van jouw auto, waardoor de kans dat er iets gebeurt onderweg groter wordt. Als je jouw velgen aan het controleren bent, is het goed om te kijken naar of deze velgen nog goed rond zijn. Daarnaast is het goed om te checken op andere beschadigingen van de velgen. Als je hierover twijfelt, kan het geen kwaad om nieuwe velgen aan te schaffen. De veiligheid van de reis staat tenslotte voorop. Denk je nieuwe velgen nodig te hebben? Dan kun je deze kopen bij een auto velgenshop.

Controleer de verlichting

Als je een lange reis gaat maken met de auto, is het ook belangrijk dat de verlichting van jouw auto naar behoren werkt. Naast het checken van jouw banden en velgen, dien je dus ook de verlichting van jouw auto goed te controleren. Zonder of met weinig verlichting de weg op is namelijk heel onverstandig. Dit is gevaarlijk en kan leiden tot problemen onderweg. Om dit te voorkomen, is het dus goed om dit even grondig te controleren.

Update jouw navigatie

Als je voor de eerste keer op reis gaat met de auto, is het allemaal nog even spannend. Nieuwe wegen en nieuwe bestemmingen: je hebt er waarschijnlijk nog niet vaak gereden. Het is daarom van groot belang dat voordat je op vakantie gaat je jouw navigatie een update geeft. Dit betekent dat als jij een heel ouderwets navigatiesysteem hebt, dit wel tijd is voor vernieuwing. Zorg er te allen tijde voor dat je beschikt over een navigatie die up-to-date is. Heb je geen specifiek navigatiesysteem? Dan zou het ook een goede mogelijkheid kunnen zijn om gebruik te maken van jouw mobiele telefoon. Tegenwoordig wordt de navigatie op telefoons namelijk vaak vernieuwd, waardoor jij snel op de hoogte bent van de verkeerssituatie op een bepaalde locatie.

Stop om op tijd te tanken

Je moet het jezelf toch haast niet voorstellen dat je ergens in een ander land vast komt te staan omdat jouw tank leeg is. Probeer dit absoluut te voorkomen. Als je ziet dat jouw tank leger wordt, ga dan direct naar het dichtstbijzijnde tankstation.

Vermijd de spits

Iets waar je ook rekening moet houden als je met de auto op vakantie gaat, is de spits. Probeer de spits zo veel mogelijk te vermijden. Dit bespaart jou namelijk een hoop tijd. Het is aan te raden om ’s avonds of ’s nachts te gaan rijden. Op deze momenten is het minder druk en is de kans op files een stuk kleiner.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...
Last Minute autovakantie verzekering

Last minute autovakantie? Denk aan je verzekering

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt niets gepland en bent in principe niet...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…