Zoek & boek

Toscane: ontdek de mooiste plekjes in de mooiste regio van Italië!

Toscane is de droombestemming van Italië. De fijnste manier om dit prachtige, glooiende gebied te verkennen is met de auto. Al op de heenweg naar je camping in Toscane wordt je betoverd door dit land van ‘melk en honing’, vol cipressen, wijngaarden en graanvelden. Vanuit je camping kun je de mooiste plekjes in de natuur en de steden gaan verkennen. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Grote steden

Vanuit je camping in Toscane kun je een aantal prachtige, grote steden bezoeken. Natuurlijk is er de sfeervolle studentenstad Pisa, met de wereldberoemde, scheve toren. Verder moet je ook beslist een dagje naar Siena gaan, waarlijk één van de mooiste steden van het land. Loop er over het elegante, ronde plein Piazzo del Campo en bezoek bezienswaardigheden zoals de Basilico di San Domenico, de Torre del Mangia en de Duomo di Siena. Florence mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje; over de geboortestad van de Renaissance zijn boekwerken geschreven. Minder bekend, maar niet minder mooi is de stad Prato, waar er binnen en buiten de oude stadsmuren een andere sfeer hangt.

Historische dorpen en steden

Doorkruis de Toscaanse heuvels en rijd naar het middeleeuwse Arezzo met de prachtige binnenstad en de schitterende historische bouwwerken. Ook het dorp Montepulciano is erg mooi. Bezoek er het middeleeuwse centrum met de schitterende Santa Maria kerk, beklim het Palazzo Communale en proef de lokale wijnen. Verrassend mooi is het oude plaatsje San Gimignano. Het stadscentrum, met de fraaie architectuur, staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Eilanden Elba en Isola del Giglio

De Toscaanse archipel omvat mooie eilanden waaronder het bekende, bergachtige Elba, waar Napoleon naar werd verbannen. Het Isola del Giglio is kleiner, maar kent een weelderige natuur met een heerlijk klimaat en omvat fijne stranden, gezellige steden en historische bezienswaardigheden.

Streken

De Toscaanse natuur is ronduit adembenemend mooi. Val d’Orcia is een natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst staat en waar je het typische, glooiende landschap ziet met gezellige dorpen, de rivier de Orcia en in het zuiden de slapende vulkaan Monte Amiata. Chianti is ook een heerlijke streek om te kamperen. Met de weelderig groene wijngaarden, knusse dorpen, talloze kastelen en schitterende natuur is dit een prachtig gebied om uitgebreide wandeltochten te maken. Kies een mooie camping en ontdek deze én andere prachtige plekken in Toscane.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…