Zoek & boek

Private lease aanbiedingen vergelijken

Je hebt besloten om een auto te gaan leasen. Heel verstandig want private lease kan heel wat voordelen opleveren ten opzichte van een geldlening afsluiten voor een nieuwe auto. Wanneer je een leasecontract afsluit is dat vaak voor vijf jaar. Binnen de looptijd van dat contract betaal je naast de maandprijs alleen de kosten voor het tanken of laden wanneer het om een elektrische auto gaat. Wegenbelasting, onderhoudskosten en verzekering zijn verrekend in het maandbedrag. Het maandbedrag is daarnaast afhankelijk van enkele factoren zoals de nieuwprijs van de auto, het aantal kilometers dat je rijdt per jaar en de looptijd van het leasecontract. Hoe kan het dan toch dat een fiat 500 private lease aanbieding bijvoorbeeld veel voordeliger is bij de ene leasemaatschappij dan bij een andere? Dat verschil is voornamelijk terug te vinden in de voorwaarden van het afgesloten leasecontract.

Voorwaarden vergelijken van private lease

In de voorwaarden van een private lease contract zijn vaak belangrijke verschillen te vinden die de maandprijs kunnen opdrijven. In de voorwaarden vind je hoe de auto tijdens het leasecontract is verzekerd. Wanneer er een duurdere verzekering geldt op de auto heeft dat uiteraard invloed op de maandprijs. Zoals eerder gezegd heeft ook de looptijd van het leasecontract invloed op de prijs. Hoe langer het contract loopt, des te lager de maandprijs is. Bij private lease is de looptijd van 5 jaar gebruikelijk, tenzij je kiest voor shortlease. In de voorwaarden lees je ook hoeveel kilometers je per jaar mag rijden met de auto en hoeveel je extra betaald voor elke kilometer die je meer gereden hebt dan het vastgestelde aantal in het leasecontract. Ook hier kunnen duidelijke verschillen te vinden zijn.

Vervroegd aflopen van een private lease contract

Een ander belangrijk punt van vergelijking tussen leasecontracten zijn de voorwaarden voor het vervroegd aflopen van een lease contract. Je kunt bijvoorbeeld je werk kwijtraken en de maandelijkse premie daardoor niet meer kunnen betalen of arbeidsongeschikt raken waardoor je niet meer aan de regels achter het leasecontract kunt voldoen. Bij veel leasemaatschappijen moet je bij het vervroegd laten aflopen van een leasecontract een boete betalen. Andere lease aanbieders adverteren dan weer met een aangepaste aanbieding waarin je wordt vrijgesteld van de premie wanneer je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Dit soort punten moet je zeker in acht nemen bij het private lease vergelijken. Het kan je veel geld en ongemak schelen wanneer je een goed passend contract afsluit.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…