Parkeren in Amsterdam enorm duur

Wanneer je werk hebt in de hoofdstad van Nederland dan is de auto geen goedkoop en leuke vervoersmiddel. Het zijn vooral twee zaken die als enorm vervelend worden ervaren: files en de auto parkeren in het centrum. Het Parool schreef onlangs het volgende over parkeren in de gemeente Amsterdam: “De gemeente Amsterdam heeft vorig jaar 22 miljoen euro meer verdiend met parkeergeld dan een jaar eerder. In totaal ontving de gemeente Amsterdam 190,3 miljoen euro aan parkeergeld.”

Wat kun je doen om goedkoop uit te komen?

Parkeren in het centrum van Amsterdam

Je kunt bijvoorbeeld als bedrijf in Amsterdam een parkeervergunning aanvragen. De vergunning voor het centrum kost je als bedrijf € 428. Dit is ideaal, want voor hetzelfde bedrag kan er bij een parkeerautomaat de auto geparkeerd worden voor maximaal 4 dagen. Met de bedrijfsvergunning kom je ongeveer dertig keer goedkoper uit dan bij de parkeerautomaat!

P1 Parking Amsterdam Centrum; reserveer daar een paar dagen van tevoren, dan betaal je er 20 euro per dag. Sidenote: deze parkeergarage is vlak voor het Centraal Station.

Parking Centrum Oosterdok: Hier ben je nog voordeliger uit. ‘Een dagje Amsterdam Centrum met de auto is weer betaalbaar,’ staat er op de website van deze parkeergarage. Deze garage ligt op de inrit aan de achterkant van de Openbare Bibliotheek naast het station. In deze garage betaal je 13 euro per dag. Nog een sidenote: als je uitgaat in Amsterdam trouwens; van 21.00 tot 6.00 betaal je maar € 1 per uur.

© 2024 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software