Op autovakantie? Dit is waarom je eerst de autoruiten moet laten blinderen!

Heb je binnenkort een autovakantie op de planning staan? Dan is het natuurlijk belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Denk aan het afsluiten van een goede autoverzekering en wegenwacht, het laten controleren van de auto bij de garage én het blinderen van de ruiten. Dat laatste is nog lang niet bij iedereen bekend. Waarom zou je er immers voor kiezen om je autoruiten te blinderen als je op vakantie gaat?

Het blinderen van de ruiten is door de jaren heen steeds populairder geworden. De autoruiten tinten met raamfolie is ontzettend eenvoudig en kan razendsnel worden gedaan. Steeds meer mensen maken deze beslissing. Ook op vakantie kan dit enorm veel voordelen hebben. In dit artikel leggen we uit waarom.

Het maakt de auto minder warm

Zeker wanneer je naar een warm land gaat, is het belangrijk dat je je auto goed beschermt tegen UV-stralen. Je wilt immers voorkomen dat de UV-stralen bijvoorbeeld de bekleding aantasten. Wanneer het interieur van de auto langdurig met de zon in aanraking komt, kan dit uiteindelijk tot verkleuring van de bekleding leiden. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de uitstraling.

Naast dat de UV-stralen een nadelig effect kunnen hebben op het interieur van de auto, zullen ze de auto ook extreem op kunnen warmen. Dit merk je wel wanneer je na een warme, zonnige dag in de auto stapt. Het voelt bijna alsof je een sauna binnenkomt. Soms loopt de temperatuur zelfs op tot boven de 45 graden. Een eigen broeikas. Niet zo prettig en ook niet zo goed voor de brandstof, want waarschijnlijk zet je de airco direct op vol vermogen om de auto af te laten koelen. Dat voel je ook in de portemonnee.

De ramen blinderen is een goede manier om UV-stralen buiten de auto te houden. Daardoor wordt de auto ook minder snel opgewarmd. Hierdoor blijft het lekker koel in de auto en hoef je de airco minder snel en vaak aan te zetten. Comfortabel rijden bij iedere temperatuur.

Het maakt de auto minder warm

Het maakt diefstal minder aantrekkelijk

Autodieven worden steeds slimmer en zijn ook steeds sneller. Ook in het buitenland. Een auto-inbraak wil je natuurlijk heel graag voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Bovendien moet je er niet aan denken dat je straks ergens in het buitenland met kapot getikte ramen staat (en misschien de nodige kostbare spullen die ineens verdwenen zijn). Met geblindeerde ruiten neemt de kans op autodiefstal enorm af. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken.

Het zal je niet verbazen dat dieven vooral op makkelijke doelwitten af lijken te gaan. Ze willen er voor zorgen dat ze een auto snel kunnen betreden en ook weer snel met de buit kunnen verdwijnen, zonder dat ze opvallen bij omstanders. Bovendien moeten ze dan ook zeker weten dat hun werk niet voor niets is. Wanneer door de getinte ruiten niet zichtbaar is of jij iets kostbaars in de auto hebt liggen, zullen veel dieven de kans niet wagen en aan ander doelwit zoeken.

© 2024 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software