Zoek & boek

Nog voor de vakantie een nieuwe auto aanschaffen? Hier moet je aan denken!

Hoe ga je de auto financieren?

Let’s talk about money. Geen fijn onderwerp, toch heel belangrijk. Want hoe ga je de auto precies financieren? De meeste mensen beginnen bij de aankoop van een auto direct alweer maandelijks een klein bedrag weg te leggen voor een nieuwe wagen. Wanneer ze de auto vervolgens inruilen (en hier ook nog een redelijk bedrag voor krijgen), kunnen ze redelijk gemakkelijk met de eigen middelen een nieuwe auto kopen. Dat is echter niet altijd zo eenvoudig.

Het kan natuurlijk gebeuren dat de spaarrekening uit onmacht flink uitgedund is. Bijvoorbeeld om tekorten op te vangen gedurende de coronacrisis of omdat er een grootschalige (noodzakelijke) verbouwing aan het huis is uitgevoerd. Tegelijkertijd kan je ook niet meer jaren wachten om een nieuwe auto te kopen. Je huidige auto kost steeds meer in onderhoud en is eigenlijk gewoon volledig ‘op’. Zeker wanneer je lange afstanden rijdt kan dit gevaarlijk zijn. Geld lenen voor een auto kan in dit geval een goed alternatief zijn. Hierbij moeten we wel een kleine kanttekening plaatsen. Geld lenen is alleen een goed alternatief als er geen enkele andere mogelijkheid is om het bedrag zelf bij elkaar te sparen. Geld lenen kost immers geld.

Extra tip: let goed op de looptijd van de lening. Deze moet passen bij het product. Voor een auto kies je liever niet voor een looptijd van langer dan vijf jaar. Anders loop je het risico dat je straks nog altijd aan het aflossen bent, terwijl je de auto al helemaal niet meer rijdt.

Welke auto kies je?

Aan aanbod geen gebrek als het om auto’s gaat. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet. Zet hiervoor eerst al jouw persoonlijke wensen op een rijtje. Rij je liever hybride? Volledig elektrisch? Hoeveel zitplaatsen moeten er minimaal zijn? Welk budget heb je in gedachten? Enzovoorts. Op die manier kan het aanbod al heel goed gefilterd worden en wordt beslissen een stuk gemakkelijker. Houd bij het kopen van een auto ook rekening met jouw vele vakanties. Hoe ver kan de auto rijden op één tank benzine? Is het mogelijk om een dakkoffer en fietsendrager op de auto te plaatsen? Allemaal dingen die erg belangrijk zijn bij de aankoop van een nieuwe auto. Zo weet je zeker dat deze aan alle wensen voldoet en dat je hier een aantal prachtige autovakanties mee kunt maken.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…