Zoek & boek

Last minute autovakantie? Denk aan je verzekering

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt niets gepland en bent in principe niet met en vakantie bezig. Maar dan ineens is er een mogelijkheid om er toch even heerlijk tussenuit te gaan en voel je de drang om de auto in te stappen. Gelukkig is het altijd mogelijk om een last minute autovakantie te boeken naar een fijne plek.

Goed voorbereid op weg

Dat je last minute weggaat, betekent niet dat je onvoorbereid op vakantie gaat. Je wilt maximaal genieten en dat betekent dat je jouw zaakjes goed wilt regelen. Je wilt zorgdragen voor een fijne rit. Ook wanneer je op locatie bent aangekomen, wil je direct kunnen genieten. De auto uitladen, zwemkleding aan en je vakantie kan beginnen. Jaarlijks gaan veel Nederlanders met dit idee op pad. Gelukkig komt dit beeld voor veel van hen ook uit, maar er zijn altijd mensen bij voor wie het net even anders uitpakt. Voor sommige pechvogels gaat het onderweg al mis; al voordat de vakantie goed en wel begonnen is. Een ongeval of autopech: het kan iedereen gebeuren. Voorkomen is nooit helemaal mogelijk, maar je kunt gelukkig wel voorzorgsmaatregelen treffen zodat je zo goed mogelijk geholpen bent in zo’n situatie. Op vakantie gaan met een goede autoverzekering, geeft je een fijn gevoel. Je hebt de zekerheid dat als er iets gebeurt, je in elk geval optimaal verzekerd en geholpen bent.

Waarom je autoverzekering zo belangrijk is

Je denkt er misschien niet zo bij na, maar het hebben van een goede autoverzekering kan je ontzettend veel kopzorgen schelen, indien je hier aanspraak op moet doen. Natuurlijk: iedereen heeft een autoverzekering. Hier ben je immers toe verplicht. Maar de ene verzekering is de andere niet. Kijk maar eens op Autoverzekering.nl. Denk voordat je op reis gaat goed na over je verzekering en wat je hiervan verwacht. Heb je alleen een WA-verzekering, dan kun je bijvoorbeeld nadenken over aanvullende dekking. Met een WA-verzekering ben je verzekerd tegen schade die wettelijk op jou verhaald kan worden. Raak je betrokken bij een aanrijding en is dit jouw schuld, dan wordt de schade van de andere automobilist door jouw verzekering vergoed. Misschien is dit genoeg voor jou, maar veel mensen willen met wat meer zekerheid op vakantie. Dat is begrijpelijk. Want hoe zit het met jouw eigen schade, bij een ongeluk? Het is een flinke domper als je op je vakantie moet constateren dat je het herstellen van alle schade uit eigen zak moet betalen. Dat kost je al snel honderden tot duizenden euro’s. Ook zaken als letsel voor inzittenden en zelfs eventueel vervangend vervoer of pechhulp kun je meenemen in je verzekering. De moeite waard om te checken dus, voor je vertrekt.

Wil je scherpe kosten?

Een riante verzekering is natuurlijk fijn, maar wat nu als je niet op hoge kosten zit te wachten? Je zult begrijpen dat een uitgebreide verzekering altijd meer kost dan een standaard WA-verzekering, maar er zijn grote verschillen. Hier kun je de goedkoopste autoverzekering van Nederland vinden en kiezen voor een prima dekking tegen een zeer scherpe prijs.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…