Zoek & boek

Hoe kun je het beste een auto huren in België?

Wie op vakantie gaat naar Vlaanderen of Wallonië en dit per openbaar vervoer moet doen, kan lelijk op zijn neus kijken. Grote steden als Antwerpen en Brussel zijn prima per OV bereikbaar. Treinen vertrekken rechtstreeks vanuit Rotterdam of Breda naar deze steden. Maar eenmaal gearriveerd kan het knap lastig worden om bijvoorbeeld een omgeving als de Belgische Ardennen te bereiken met het OV. In kleine gehuchten (want daar spreken we over), komt vaak al helemaal geen openbaar vervoer, of slechts mondjesmaat.

Je kunt daarom je vakantie een stuk aangenamer maken door gebruik te maken van een huurauto. Wil je een auto huren in Belgie, dan regel je dat alvast in Nederland.

Auto huren voor je vakantie in België

De Belgische Ardennen zijn geliefd onder Nederlanders. We zijn dol op het ongerepte natuurgebied, de verstilde plaatsjes met hun typisch blauw grijze daken, waar het leven lijkt stil te staan. Plaatsen aan de Maasvallei, zoals Dinand; het is een compleet andere wereld, en dat op slechts enkele uren rijden. Vertrek je met de trein vanuit Nederland naar Antwerpen of Brussel, dan kun je in Rotterdam of Breda opstappen. Wie naar de Ardennen gaat, kiest voor Brussel als eindpunt. De reis kun je daar vanuit het beste vervolgen per huurauto.

Reis je met een gezelschap, dan kun je de kosten delen voor de huurauto en zul je zien hoe verrassend weinig verschil het maakt om voor iedereen treintickets te kopen, of een huurauto te nemen. Maar let wel: een auto huren kun je het beste al in Nederland regelen.

Voordelen van vooraf een huurauto regelen

De wetenschap dat de huurauto al geregeld is geeft rust. Je weet welke auto je hebt gehuurd, tegen welke prijs en hoeveel kilometers je mag maken voor dat huurbedrag. Maar minstens zo belangrijk; je hebt vooraf de huurprijzen en modellen met elkaar kunnen vergelijken. Want deze kunnen onderling nogal verschillen, maar ook het aanbod is veel ruimer, er valt meer te kiezen, wanneer je de huur vooraf regelt.

Regel je dit niet vooraf, en kom je onaangekondigd bij een autoverhuurbedrijf aankloppen, dan kun je geen vergelijk houden en zul je genoegen moeten nemen met het aanbod wat er op dat moment is. Een ongewenste situatie.

Ook kom je bij vooraf huren niet voor onaangename verrassingen te staan; zo eisen autoverhuurders vaak dat je minimaal 2 jaar (of langer) je rijbewijs in bezit hebt en wordt er naar je leeftijd gekeken.

Vooraf auto samen inspecteren

Vooraf auto samen inspecteren

Heb je eenmaal een auto gehuurd en alle papieren ter plekke ondertekend, dan kan de reis nog niet beginnen! Loop namelijk altijd even met een medewerker van het verhuurbedrijf de auto langs. Controleer hem op eventuele beschadigingen, schakel de motor even aan, om te kijken of er geen waarschuwingslichten verschijnen op het dashboard en bekijk of het reservewiel niet lek is.

Doe je dit niet, dan kan jij aansprakelijk gehouden worden voor mogelijke defecten. Natuurlijk rijd je verzekerd via het verhuurbedrijf, maar de premie kan stijgen of er moet een stukje eigen bijdrage betaald worden. Om enige discussie te voorkomen, controleer je vooraf de huurauto samen.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Op vakantie met de Renault Trafic E-Tech 100% electric Een heel goed idee!

Op vakantie met de Renault Trafic E-Tech 100% electric? Een heel goed idee!

Op vakantie gaan met de Renault Trafic E-Tech 100% electric klinkt misschien verrassend, maar deze elektrische...
Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…