Zoek & boek

Ga je kamperen? Deze spullen mag je niet vergeten!

Kamperen is een ideale vakantie voor families, maar ook in je eentje of met een partner. Met kamperen kun je je makkelijk verplaatsen, waardoor je in een reis veel nieuw plekken kunt ontdekken. Middenin de natuur staan of juist op een gezellige camping met andere gezinnen: er is voor ieder wat wils wanneer je wilt kamperen. Als je gaat kamperen moet je echter wel rekening houden dat je alles meeneemt om er een prettige reis van te maken en alle voorzieningen bij de hand hebt. In dit artikelen worden de belangrijkste spullen uitgelicht zodat je deze in ieder geval niet vergeet.

(Voor)tent

Als je gaat kamperen kun je met een camper of caravan gaan, maar ook met een gewone tent die je zelf opzet. Uiteraard is dit het meest belangrijke om mee te nemen, want daar zul je in overnachten. Wat ook heel prettig is om mee te nemen, is een ruime voortent, bijvoorbeeld zoals die van Polaris Outdoor. Hierin kun je overdekt en wel tafels en stoelen neerzetten of andere spullen opslaan. Zo heb je extra privacy en bij slecht weer heb je dus wat ook meer ruimte om te eten, een boek te lezen of een spelletje te spelen.

Slaapspullen

Niet geheel onbelangrijk zijn je slaapspullen. Denk dan aan een matje, slaapzak, kampeerkussen en wellicht nog een extra deken als het koud is. In de zomer is het ook verstandig om een muskietennet op te hangen zodat je niet geprikt wordt. Doe goed onderzoek naar de kwaliteit van spullen die je koopt. Vaak zijn speciale kampeerartikelen gemaakt om goed tegen een stootje kunnen, zoals verschillende temperaturen en soorten weer.

Wateropslag

Ben je van plan om in de wildernis te gaan kamperen of is het ver lopen naar een toiletgebouw op je camping? Neem dan een wateropslag mee. Een jerrycan gevuld met water kan nooit kwaad om bij de hand te hebben. Je weet tenslotte nooit wat er kan gebeuren.

EHBO-kit

Een EHBO-kit is iets wat je altijd bij je zou moeten hebben tijdens het kamperen. Je weet nooit zeker of alles goed verloopt tijdens de reis. Mocht je opeens midden in de natuur of tijdens het reizen zelf iets overkomen, dan heb je alle essentiële EHBO producten bij de hand.

Uiteraard zijn er nog meer dingen die je mee moet nemen als je gaat kamperen, maar deze spullen mag je absoluut niet vergeten. Twijfel je of je alles bij je hebt? Zoek dan een specialist op en loop met diegene een checklist door. Zo weet je zeker dat je niks vergeet voor je kampeerreis.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…