Zoek & boek

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie naar Frankrijk

Een autovakantie naar Frankrijk is voor vele Nederlandse gezinnen een ideale invulling van de zomervakantie. Frankrijk kent vele regio’s waar je heerlijk kunt verblijven in de zomer, die bovendien goed te bereiken zijn met de eigen auto. Zo kan een rit met de auto in veel gevallen een stuk praktischer zijn dan bijvoorbeeld een vliegreis. Voordat je op vakantie gaat naar Frankrijk met je eigen auto, is het verstandig om een aantal zaken goed voor te bereiden. Je wil namelijk niet dat je auto voor problemen gaat zorgen tijdens de vakantie. Met deze tips kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, en kun jij veilig op vakantie met je eigen auto.

Zorg voor een goede autoverzekering

Als je met de auto op vakantie gaat, is de kans aanwezig dat er iets met je auto gebeurd. Als dat het geval is, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. Check daarom van te voren goed welke dekking jouw autoverzekering heeft. Je kunt de polis nakijken om te zien of jij in het buitenland geholpen wordt bij autopech, en of schade in Frankrijk vergoed wordt door de verzekering. Indien je een betere verzekering wil, kun je bijvoorbeeld je autoverzekering vergelijken met een autoverzekering van Diks vergelijken, om te kijken of er een andere verzekering is die beter bij je past. Ook voor een bestelautoverzekering geldt dat je online kunt kijken of je huidige verzekering nog wel goed bij je past.

Zorg dat je auto in orde is

Een vakantie naar Frankrijk zorgt ervoor dat je auto veel kilometers gaat maken. Afhankelijk van welke bestemming je kiest in Frankrijk, kan het zijn dat je heen en terug in totaal ruim 2.000 kilometer gaat rijden. Dit wil je niet doen met een auto die niet veilig is. Daarom is het verstandig om voorafgaand aan de vakantie je auto te laten controleren door een vakgarage. Zij controleren of je auto veilig genoeg is en in orde is om zoveel kilometer te rijden. Zo is de kans klein dat je onderweg problemen krijgt, en dat geeft een heel veilig gevoel voor het hele gezin.

Rekening houden met kosten onderweg

Onderweg naar je bestemming in Frankrijk krijg je te maken met kosten. Een voorbeeld daarvan is de tol, die je op verschillende wegen in Frankrijk moet betalen. Houd er rekening mee dat je dit ter plekke moet betalen. Dit kan met cash, maar in veel gevallen ook met een creditcard. Je zult onderweg ook moeten tanken, om je bestemming te kunnen halen. Kijk daarom vooraf goed welke route je gaat rijden, en waar je het beste kan tanken. Er kan namelijk veel verschil zitten tussen de brandstofprijzen in België, Luxemburg en Frankrijk.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Op vakantie met de Renault Trafic E-Tech 100% electric Een heel goed idee!

Op vakantie met de Renault Trafic E-Tech 100% electric? Een heel goed idee!

Op vakantie gaan met de Renault Trafic E-Tech 100% electric klinkt misschien verrassend, maar deze elektrische...
Hoe kun je het beste een auto huren in België?

Hoe kun je het beste een auto huren in België?

Wie op vakantie gaat naar Vlaanderen of Wallonië en dit per openbaar vervoer moet doen, kan...
Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…