Zoek & boek

Dit jaar met de auto op vakantie of toch met het vliegtuig?

De zomer in Nederland is nog volop bezig, het ideale moment om de koffers te pakken en heerlijk op vakantie te gaan. De grote vraag is echter wel, waar gaat de reis dit jaar naartoe. Ga je binnen Europa en relatief dichtbij, dan zou je met de auto kunnen gaan. Tijdens een roadtrip door bijvoorbeeld Frankrijk of Italië ontdek je namelijk prachtige locaties. WIl je juist verder weg op vakantie, dan is het aan te raden om met het vliegtuig te gaan. Denk hierbij wel aan de nodige voorbereiding, aangezien het de laatste tijd enorm druk is op de luchthavens. Voor je vliegvakantie kan je bijvoorbeeld naar Curaçao, om heerlijk te relaxen op de witte stranden met een cocktail in je hand. Ontdek in dit artikel welke mogelijkheden curaçao te bieden heeft. Om optimaal te genieten van jouw zomer.

Wat te doen op Curacao?

Een vakantie Curacao biedt enorm veel mogelijkheden. Hieronder worden de leukste bezienswaardigheden weergegeven, zodat je het maximale uit je reis naar curaçao haalt.

Bezoek Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, waar je ongetwijfeld een keer doorheen zal lopen. De stad is zeer kleurrijk en de gebouwen hebben een typische Hollandse architectuur. Heel gezellig is om de bekende hotspots of fotolocaties te bezoeken of een bezoekje te brengen aan de handelskade via de pontjesbrug. Willemstad is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Snorkelen in de oceaan

Ook kun je in Curaçao prachtig snorkelen. Het water is helderblauw, waardoor je de onderwaterwereld perfect kunt ontdekken. Zo kun je diverse vissen spotten en zwemmen er schildpadden rond. Daarnaast kun je naar de volgende locaties toe, om unieke dingen te bewonderen. Zo heb je de Tugboat, waar je een scheepswrak op slechts vijf meter diep kunt bekijken. Bij de Playa Lagun heb je een ondiep stukje rif, waar je veel verschillend zeeleven kunt bewonderen.

Naast het snorkelen, is het ook mogelijk om te duiken. Zo kun je dieper de oceaan in, om nog meer zeeleven te ontdekken. Met tientallen duiklocaties en een handvol duikscholen, is het gemakkelijk om een duikcursus te volgen en daadwerkelijk te duiken.

Ga voor de beste deal

Een vakantie naar curaçao kan op zichzelf best prijzig zijn, door goed onderzoek te doen is het mogelijk om goedkope reizen te bemachtigen. Denk bijvoorbeeld aan de periode waarin je vliegt, of bij welke reisorganisatie je de vakantie boekt. Zo betaal je nooit teveel en kun je optimaal genieten van de vakantie op Curacao.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…