Alles te weten komen over fietsendragers

Een fietsendrager van Hollandbikeshop is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om één of meerdere fietsen mee te nemen op bijvoorbeeld een auto, busje of caravan. Er zijn verschillende soorten fietsendragers, elk met hun eigen voordelen en nadelen.

Een veelvoorkomende fietsendrager is de dakdrager. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze drager op het dak van de auto bevestigd. Het voordeel van een dakdrager is dat deze de achterklep van de auto vrij laat, waardoor deze makkelijk toegankelijk blijft. Een nadeel van een dakdrager is dat het plaatsen van de fietsen op het dak lastig kan zijn, zeker bij zwaardere fietsen.

De trekhaakdrager

Een andere veelgebruikte fietsendrager is de trekhaakdrager. Deze wordt op de trekhaak van de auto bevestigd en is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er dragers waarop de fietsen staand worden vervoerd en dragers waarop de fietsen liggend worden vervoerd. Het voordeel van een trekhaakdrager is dat deze makkelijker te plaatsen is dan een dakdrager en dat ook zwaardere fietsen makkelijker te plaatsen zijn. Een nadeel van een trekhaakdrager is dat deze de achterklep van de auto blokkeert, waardoor deze minder makkelijk toegankelijk is.

Een achterklepdrager

Ten slotte zijn er ook nog fietsendragers die op de achterklep van de auto worden bevestigd. Dit type drager is vooral geschikt voor kleine(re) fietsen en is minder geschikt voor zwaardere fietsen. Een voordeel van een achterklepdrager is dat deze makkelijk te plaatsen is en dat deze de trekhaak van de auto vrijlaat voor bijvoorbeeld een aanhanger.

Bij het aanschaffen van een fietsendrager is het belangrijk om goed te letten op de maximaal toegestane belasting van de drager en de auto. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de afmetingen van de fiets(en) die je wilt vervoeren.

Voordelen van een fietsendrager

Een fietsendrager heeft verschillende voordelen:

  1. Gemakkelijk vervoer: Met een fietsendrager kun je je fiets gemakkelijk vervoeren naar verschillende bestemmingen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk op fietsvakantie gaan of naar een mooi fietsgebied rijden.
  2. Meer ruimte in de auto: Als je je fiets op een fietsendrager vervoert, heb je meer ruimte in de auto. Zo kun je meer spullen meenemen op vakantie of een dagje uit.
  3. Geen schade aan de fietsen: Bij het vervoeren van fietsen in de auto kunnen er snel beschadigingen ontstaan. Met een fietsendrager voorkom je deze schade en blijven je fietsen in goede staat.
  4. Veiliger: Fietsendragers zijn ontworpen om fietsen veilig te vervoeren. Zo zijn ze vaak voorzien van speciale bevestigingen en sloten om de fietsen goed vast te zetten en diefstal te voorkomen.
  5. Geschikt voor verschillende typen fietsen: Fietsendragers zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende typen fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld ook e-bikes veilig vervoeren.
© 2023 — autovakantiedirect.nl — development by Harris Software