Zoek & boek

5 tips voor op vakantie met een elektrische auto

Over de hele wereld bereiden veel nieuwe EV-bezitters zich voor op hun eerste vakantie in een elektrisch voertuig. Zij en meer ervaren eigenaren van elektrische auto’s zullen waarschijnlijk nadenken over een reeks vragen, zoals of het überhaupt mogelijk is om een elektrische auto mee te nemen voor een langere vakantiereis? Gelukkig is het antwoord een volmondig ja. Bij autoverhuur kun je dus kiezen voor een elektrisch voertuig. Gebruik voor de vakantie deze tips!

Plan de routes

Wanneer je een langere vakantiereis maakt met een elektrisch voertuig die je geregeld hebt via auto huren Spanje is er een goede reden om extra vriendelijk te worden met Google Maps of vergelijkbare diensten. Plan je vakantieroutes met een scherp oog waar verschillende laadstations zich bevinden. Google Maps, PlugShare en andere apps kunnen je helpen bij het vinden van laadstations onderweg. Kijk ook waar je in je bestemmingsgebied verschillende oplaadopties kunt vinden. Dit geldt onder andere voor de vraag of je hotel, Airbnb of camping oplaadpunten heeft en of je kunt opladen terwijl je lokale locaties bezoekt of in nationale parken.

Neem een back-upkabel mee

De oplaadkabels die je tijdens de reis kunt gebruiken kunnen verschillen. Zo kan het zijn dat je op sommige plaatsen gebruik moet maken van standaard stopcontacten in plaats van laadstations. Dit kan ertoe leiden dat je zowel een adapter als een back-upkabel nodig hebt, dus het is raadzaam om beide in te pakken voordat je van huis gaat. Houd hier rekening mee als je bij een auto huren Belgie kiest voor een elektrische auto!

Bereken je energieverbruik

Voordat de reis begint, moet je waarschijnlijk de rekenmachine tevoorschijn halen. Grip krijgen op hoe ver je kunt verwachten te rijden per oplaadbeurt, zal tot op zekere hoogte het ritme van je reis bepalen. Houd er rekening mee dat als je een zware lading hebt gepakt of een caravan trekt, je gemiddelde actieradius aanzienlijk lager kan zijn dan het maximum dat door de voertuigfabrikant is opgegeven. Eerdere ritten kunnen worden gebruikt als maatstaf voor je berekeningen.

Ladingsdichtheid betreft hoeveel oplaadpunten je binnen een bepaald gebied kunt vinden. Met overal nieuwe laadstations die opduiken en het ecosysteem voor het opladen van elektrische voertuigen voortdurend groeit, kan het moeilijk zijn om daar een exact antwoord op te vinden. Toch zijn online bronnen, waaronder het eerder genoemde Google Maps en PlugShare, een goed uitgangspunt. Ladingsdichtheid geeft je een globaal idee van hoe goed je oplaadopties zullen zijn in de gebieden die je van plan bent voor langere tijd te bezoeken met je elektrische voertuig die je gehuurd hebt via auto huren Malaga Airport.

Rijd zuinig

Hoe sneller of ongelijkmatiger je rijdt, hoe sneller je de accu leegtrekt. Op langere ritten kun je veel laadtijd besparen door zo rustig mogelijk te rijden. Rijden in een elektrische auto betekent ook een stillere, comfortabelere en aangenamere reis. Waarom zou je langs locaties en natuurervaringen racen als je in het perfecte voertuig zit om er echt van te genieten?

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…