Zoek & boek

5 redenen om een elektrische auto te leasen

Hieronder lees je vijf redenen waarom steeds meer mensen serieus overwegen een elektrische auto te leasen. Behalve vaste maandelijkse betalingen hoef je je bij leasen geen zorgen te maken over afschrijving, terwijl je ook de keuze hebt om bij het einde van je leaseperiode over te stappen op een nieuw voertuig. Eén belangrijke factor is het feit dat we de deadline van 2030 voor het stoppen van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselvoertuigen naderen.

Het leasen van een elektrische auto kan goedkoper zijn

Leasen kan goedkoper zijn dan alternatieve financieringsmogelijkheden of rechtstreekse aankoop. Ondanks de vooruitgang in de batterijtechnologie blijven elektrische voertuigen namelijk een dure optie. Daardoor zijn er, terwijl een nieuwe benzine auto voor minder dan 20.000 euro kan worden gekocht, maar weinig elektrische voertuigen verkrijgbaar voor minder dan 20.000 euro.

Geleasde elektrische voertuigen, daarentegen, geven je de mogelijkheid om over langere tijd minder uit te geven, waarbij maandelijkse aflossingen en een bescheiden vooruitbetaling helpen om de uitgaven te spreiden.

Elektrische voertuigen zijn erg in trek, vooral op de tweedehandsmarkt

En daardoor houden veel modellen hun waarde opmerkelijk goed. Toch hoef je je bij autoleasing geen zorgen te maken over waardevermindering, en modellen kunnen tegen veel lagere prijzen worden aangeboden dan anders het geval zou zijn. Zo wordt zakelijk elektrisch leasen steeds populairder.

Elektrische voertuigen hebben lagere bedrijfskosten dan conventionele voertuigen

Afgezien van de voordelen van het leasen van een elektrisch voertuig boven het kopen ervan, zijn de laagste bedrijfskosten van een batterij-aangedreven voertuig aantoonbaar het belangrijkst. Als je de mogelijkheid hebt om thuis op te laden of gebruik te maken van openbare opladers, die vaak bij supermarkten of op parkeerterreinen te vinden zijn, kun je heel wat geld besparen.

Bovendien hoef je met een elektrisch voertuig geen motorrijtuigenbelasting te betalen, en ben je vrijgesteld van het betalen van heffingen in schone lucht of lage-emissie zones.

Vergroting van het rijbereik van elektrische voertuigen

Ooit werd het onmogelijk geacht om meer dan 100 kilometer uit een elektrische auto te halen op een enkele lading. De batterijtechnologie is de laatste jaren echter sterk vooruitgegaan. Elektrische voertuigen, zoals Tesla’s, kunnen nu ongeveer 600 kilometer afleggen op een enkele lading, zodat je langere ritten kunt maken zonder te hoeven laden. Zelfs de meest eenvoudige batterij-aangedreven voertuigen hebben een veel grotere actieradius. Dit impliceert dat elektrische voertuigen voor een groeiend aantal bestuurders een haalbare keuze wordt.

Weinig onderhoud

Een ander belangrijk voordeel van elektrische voertuigen is het onderhoudsgemak. Behalve het controleren van de bandenspanning en het doen van andere kritische veiligheidscontroles, hebben elektrische voertuigen veel minder bewegende onderdelen dan conventionele voertuigen, zodat de kans dat er iets mis zou gaan minimaal is. Bovendien zijn de onderhoudskosten scherp geprijsd, en veel leasemaatschappijen laten je het onderhoud in je maandelijkse leasetarief betalen, zodat je een abonnement-achtige service krijgt.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met busreizen voor je…