Zoek & boek

4 redenen waarom een vakantie met een vouwwagen zo populair is

Je hangt ‘m achter je auto en je bent helemaal klaar om vakantie te vieren, de slimme vouwwagen. Het is niet voor niets dat dit opvouwbare vakantiehuisje zo populair is onder Nederlanders. Vooral de combinatie van het echte kampeergevoel en de luxe van een caravan maakt de vouwwagen graag gezien op menig camping. Wie wil dat nou niet? Daarbij komt dat wij nogal praktisch zijn ingesteld. Een vouwwagen is over het algemeen niet zwaarder dan zo’n 500 kilo en kan eigenlijk door elke auto getrokken worden. Je hebt meer dan genoeg zicht door de achteruitkijkspiegel, want je kijkt gewoon over de ingevouwen vouwwagen heen. Bovendien is een vouwwagen relatief simpel en snel op te zetten als je op de camping bent aangekomen. Genoeg redenen voor een vouwwagen. We zetten de 4 belangrijkste voor je op een rij.

1. Veel voor weinig

Niet zo heel veel geld uitgeven en wel genieten van heel veel comfort? Vouwwagen aanschaffen! Het ligt natuurlijk een beetje aan het merk, maar voor ongeveer 5.000 euro heb je al een hele knappe nieuwe vouwwagen. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn ook vouwwagens van 10 of zelfs 20.000 euro te krijgen. In dat geval heb je bijna een tweede huis op wielen achter je auto hangen. Heb je niet zoveel budget? Veel aanbieders van nieuwe vouwwagens bieden ook occasions aan met garantie.

2. Slapen als een roos

Na een lange dag op de snelweg onderweg naar je vakantiebestemming wil je natuurlijk wel lekker uitrusten. Vouwwagens beschikken over het algemeen over een zeer comfortabel en riant bed. Meestal zelfs een tweepersoonsbed met zogenaamde schotelvering waar echt heerlijk op ligt.

3. In een handomdraai opgezet

Moderne vouwwagens zet je echt razendsnel op. Het is gewoon een kwestie van het plafond omhoog brengen en de steunders van de wanden eronder zetten. De wanden bestaan uit tentzeil dus als die dichtritst heb je al een complete caravan. Nog even de boel verankeren met een paar haringen en klaar ben je!

4. In de winterstalling voor een schijntje

Nog een groot voordeel van een vouwwagen is dat het in verhouding niet zo hel duur is om hem na de vakantie te stallen. Als dat nodig is tenminste, want als je een beetje een flinke oprit hebt kun je de vouwwagen natuurlijk ook prima voor de deur laten staan. Bij sommige modellen is de tent te verwijderen, zodat je de aanhanger gewoon als aanhanger kunt gebruiken.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een groepsvakantie plannen met je vrienden waar moet je rekening mee houden

Een groepsvakantie plannen met je vrienden: waar moet je rekening mee houden?

Een groepsvakantie met je vriendengroep klinkt waarschijnlijk als een fantastisch idee – samen nieuwe avonturen beleven,...
Mooiste autovakanties Europa

De mooiste autovakanties van Europa

Lekker ontspannen op vakantie, en dat voor een voordelige prijs? Dan is een autovakantie in Europa...
Checklist autovakantie

Voorbereiden op een autovakantie: de ultieme checklist

Besloten om lekker met eigen auto op vakantie te gaan? Dan begint nu het leukste deel:...
Prachtige plekken Italië

Bezoek prachtige plekken in Italië met de auto

Italië is al jaren één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het land heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met autovakanties voor je…